Tarinamme


Tarina alkaa

Gartano Oy on tyyneyden tyyssija, jossa ammattilaiset toteuttavat laadukkaita palveluita ja ovat aina valmiina uusiin haasteisiin. Yrittäjien ammattitaitoa on tuonut monien vuosien kokemus: varatoimitusjohtaja Tara Tuomisilta ja hallituksen puheenjohtaja Ilpo Simonen ovat työskennelleet 20 vuotta nuorten parissa. Toimitusjohtaja Miikka Kostian, nuoresta iästä huolimatta, oli kerryttänyt jo 5 vuotta oman alan työkokemuksia ennen Koodersin perustamista.

Gartano avattiin toimitilana marraskuussa 2014. Tällöin tilaan tulivat työskentelemään vuodesta 2009 yrittäjänä toiminut Tara Tuomisilta (Geneesi) sekä vuoden 2013 lopulta yrittäjänä toiminut Miikka Kostian (Kooders).


Toimitila nykyaikaan

Tiloille remontoitiin täysin uusi ilme ennen yleisölle avaamista. Maanläheistä tunnelmaa nostettiin nykyaikaisempaan, kun seinille saatiin asennettua uudet elektroniset huone- ja infotaulut.

Alussa Gartano nimellä ainoa tarjottava palvelu oli kokous- ja ryhmätilan vuokraus, kaikki muut palvelut tiloissa tuottivat alan yrittäjät.


Yhteistyö alkaa

Vuoden 2015 aikana yrittäjät Tara Tuomisilta Geneesistä ja Miikka Kostian Koodersista päätyivät pohtimaan, miten terapiatyötä voisi tehostaa IT ratkaisujen avulla. Päädyttiin siihen, että ensimmäisenä askeleena siirryttäisiin paperisesta kalenterista täysin sähköiseen versioon. Tämä idea jatkojalostui yksityisten terapiayrittäjien toiminnanohjausjärjestelmäksi: Terapiapilveksi, joka toteutettiin ELY-keskuksen avustuksella.


Alojen välistä yhteistyötä

Projektin myötä Tara ja Miikka saivat huomata, että yhteistyön tekeminen olisi helpompaa, mikäli työskentelijät eivät olisi eri yrityksissä. Tästä kehkeytyikin ajatus yhteisestä yrityksestä, jossa alat yhdistämällä päästäisiin aktiivisesti viemään mm. terapiatyötä digitaaliseen maailmaan ja luomaan uusia arjen helpotuksen työkaluja eri aloille. Gartano oli jo vakiintunut tilan nimeksi, joten siitä saatiin luonnollisesti johdettua yrityksen nimi: Gartano Oy.


Geneesi ja Kooders ovat nykyään osa Gartano Oy:tä.

Gartano Oy

Osakeyhtiö perustettiin maaliskuussa 2016. Toukokuussa yritykseen liitettiin aputoiminimeksi Kooders, joka jatkaa yhä IT-alan palveluiden myyntinimenä. Heinäkuussa mukaan toiseksi aputoiminimeksi liitettiin Geneesi, joka tarjoaa edelleen terapia- ja hyvinvointipalveluita.

Yhtiön matka on vasta alussa, mutta Gartanon tarina tilana on jo hyvässä vauhdissa. Olemme olleet Gartanolla onnekkaita saadessamme työskennellä huipputyyppien kanssa, joilla on ollut uusia ideoita ja visioita palveluihimme.